Buitenlandse kaas

Kazen uit alle streken van Europa komen aan bod in onze winkels; laat u verrassen door het aanbod of het nu gaat om een stuk Stilton uit Engeland of een verse chevre uit Frankrijk, onze ondernemers adviseren u graag; natuurlijk ook bij het maken van een fraaie kaasplank of lekkere kaasfondue.

De buitenlandse kazen zijn op verschillende manieren onder te verdelen; bijvoorbeeld naar afkomst, naar smaak, naar geografisch gebied, naar type, echter in onze branche kennen we de volgende kaasfamilies:

  • Rood-bacterie- of gewassen-korst-kaas
  • Witte-korst- of witschimmelkaas
  • Harde kazen (op basis van verhitte melk)
  • Halfharde kazen (niet verhitte melk)
  • Blauwaderkaas of Blauwschimmelkaas
  • Smeltkaas
  • Verse kaas
  • Geitenkaas
  • Schapenkaas

Dus bent u op zoek naar dat ene specifieke kaasje van die onovertroffen vakantie? Vraag ernaar bij uw Kaas en Zo vestiging in de buurt. Een degelijk advies mag u van uw Kaas en Zo kaasboer verwachten over: Smaak, leeftijd, kwaliteitsmerk, rijping en voedingswaarde van kaas maar natuurlijk ook over het samenstellen van een mooie kaasplank en de juiste bewaartips!